Eurooppalainen ruletti

Eurooppalainen ruletti

Eurooppalainen rulettiEurooppalainen ruletti on yksi vanhimpia pelejä, mitä edelleen tänäkin päivänä pelataan kasinoilla maailman ympäri. Pelin synnystä ja historiasta löytyy monta eri tarinaa ja yleisimmän tarinan mukaan ruletin keksi ranskalainen matemaatikko Blaise Pascal. Muut taas ovat sitä mieltä että eurooppalainen ruletti on sekoitus monia eri pelejä.

Pelin idea on, arvata mille numerolle ja värille pallo jää kun se on lopettanut pyörimisen. Riippuen panoksista pelaaja voittaa eri kertoimien mukaan rahaa.

Jokaisessa ruletti pöydässä on yleensä minimi ja maksimipanostusraja. Jos maksimirajaa ei olisi olemassa, olisi peli voitettavissa helpolla taktiikalla. Tällöin pelaaja voisi pelata pelkkää punaista tai mustaa ja aina hävitessään hän voisi tuplata panoksensa. Kun pelaaja vihdoin voittaa, saa hän vähintään alkuperäisen panostuksen verran voittoa. Tämän järjestelmän nimi on Martingale, eikä tämä järjestelmä toimi jos peleissä on panostusrajat.

Pelipöydällä on monia eri panostusvaihtoehtoja ja mahdolliset voitot määrittyy joka kohteen kertoimesta. Esimerkiksi pelaamalla suoraan yhtä numeroa, saadaan kertoimeksi 35:1. Jos pelataan pelkkää väriä, antaa kohde kertoimen 1:1. Eli arvaamalla värin oikein, saat panoksen verran voittoa takaisin. Peli ei silti ole nollasummapeliä, sillä pelissä on myös ylensä yksi tai kaksi nollaa, ja nollilla pelaajat eivät voita mitään.

Kuten huomaamme, on ruletti erittäin monipuolinen peli. Rulettia pelataan myös usein televisiossa joten pelin suosio on ymmärrettävää.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *